Anfall planeras 2010

Piratpartiet går nu ut och menar att de ska ställa upp i kommunvalet 2010, skriver Södermanlands nyheter idag. Piratpartiet har dock inte klart för sig vilka frågor de ska driva. De planerar i alla fall att driva frågan om att kommunerna ska byta ut datasystem mot billigare versioner med öppen källkod så att vem som helst kan ändra i programmet. Hoppas bara de har tänkt på att kolla upp hur integrationen med de hundratals specialprogram som används inom Sveriges kommuner om alla ska byta ut grunderna i datasystemen. Annars lär det nog bli dyrt i andra änden. 

Men piraterna har dessutom kommit underfund med att det lokalt inte räcker med en fråga utan att de kanske måste driva flera frågor! Ja det var ju tacksamt och mycket klokt att Piratpartiet lokalt i alla fall har insett att det finns flera frågor än datorer. Eller?

Det står i SN:
"- Men vi har pratat en del om skol- och sjukhusfrågor, säger Josefine Hammarling"

I papperstidningen står det endel kring att skolor idag har svårt att visa vissa saker i skolan, via datauppkoppling, på grund av upphovsrätten. Ja är det så konstigt? Hur var det där med alternativ och valfrihet? Om nu det är roligt att göra dessa saker gratis utan att få betalt för dem, varför har då ingen gjort det utan skolorna måste betala för att använda ett visst material? Återigen en fråga relaterad till data. Ska bli spännande att se vilka andra skolfrågor som Piratpartiet tycker är viktiga. Skolmiljö, lärartäthet, behöriga lärare och annat viktigt nämner inte Piratpartiet något om.

Det mest spännande av allt är ju ändå att se på vilket sätt som Piratpartiet har tänkt att driva vad de kallar "sjukhusfrågor"om de får plats i kommunen. Har piraterna hört talas om Landsting? Kanske?

Hoppas att Piratpartiet tar och skickar iväg sina ledare på en sommarkurs. Tror ni de hinner läsa in gymnasiets "Samhällskunskap A"  på en sommar? Förhoppningsvis tas det där upp lite om de grundläggande uppgifterna för kommuner, landsting och staten så de kan skilja på det inför formuleringen av partiprogrammet. .

Kommentarer
Postat av: Angelica - fyrbarnsmamman

Om ett föräldrapar är rädda för att ett barn ska få en ärftlig sjukdom kan de idag välja att göra fosterdiagnostik. Då tar läkare tidigt under graviditeten ut lite celler som ursprungligen kommer från fostret. Antingen från fostervattnet, eller från moderkakan.Jag antar att man även med den metoden kan ta ut släktskapet på fadern och därmed ta bort alla tvivel vid de fall man misstänker det. Dock så går det ju självklart inte undgå att det alltid kommer finnas folk som utnyttjar och lurar staten eller olika myndigheter. Exakt som vi idag litar på att mamman och pappan alltid talar sanningen om de inte är gifta. Det räcker med en underskrift på papper idag att man lovar att man är föräldrar till barnet. Gifta par behöver inte ens göra det för där tar man enbart för givet att båda personerna är de biologiska föräldrarna till barnet. Trots att det är rätt hög statestik på att många gifta kvinnor är otrogna och ljuger om barnets chanser att ha en annan biologisk fader (vad jag läst)Man kan ju inte heller strunta i att sätta lagar bara för att vissa kan luras och göra lagbrott. För i så fall skulle vi inte ha en enda rådande lag i sverige idag. Kanske sätta upp straff som kan avskräcka för de som tar död på en annan persons barn genom förfalskning av namnteckning? vad vet jag?

Datum: 2009-07-23 Tid: 20:06:17
URL: http://tvattlapp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

TrackbackRSS 2.0