Vad händer?

Just nu är det dåligt med uppdateringar på min blogg. Anledningen till detta är att jag håller på med att skriva valprogramm med mera till Socialdemokraterna i Oxelösund. Det blir mer fart igen inomkort!

Tills dess vill jag bara kommentera vår Justitieminister Beatrice Ask. Människa vad tänker du med? Vilket rättssamhälle vill du skapa? Justitieministern vill hänga ut misstänkta sexköpare genom att skicka brev med grälla färger. Hon ser det som att brottslingar får skämmas på torget!

Detta går så mycket längre än bara till att sexbrottslingar ska skämmas på torget. Det handlar om att vår justitieminister helt tappat respekten för rättssamhället. Straffet ska utdelas i domstol, det är enda sättet att utfärda straff i ett fungerande samhälle. Dessutom ska alla betraktas som oskyldiga till motsatsen bevisats. Utan att göra skilnad på brott eller person. Det är grundläggande saker. Det är vår justitieminister som ska skämmas!!!

Vad ska fortsättningen bli på Asks förslag?
Rosa för misshandel, gröna för ekonomisk brottslighet, blå för trafikbrott, gula för dråp. Varför inte delge misstänkta genom annonser i tidningen? Nä, tänk till snälla justitieminister Ask. Tänk om eller avgå från din post. Vi kan inte ha en justitieminister som sysslar med att uttdela offentliga straff som ska liknas vid ålderdomliga skampålar på torget.
RSS 2.0