Möjligheternas Oxelösund

Utdrag från Möjligheternas Oxelösund - Valprogram 2010


Vårt Oxelösund skall präglas av människor som känner sig delaktiga, uppmärksammade och uppmuntrade att ta del av dessa möjligheter, på sina egna villkor.


I vårt Oxelösund skall varje barn få en bra start i livet. En trygg och säker miljö ger Oxelösunds barn och unga den start i livet som alla skall ha rätt till. En ständig utveckling av våra verksamheter tillsammans med satsningar på attraktivt boende i trygga områden, det vill vi Socialdemokrater fortsätta arbeta för.


Oxelösund skall vara en kommun för hela livet. En plats där både uppväxt och ålderdom är något att se fram emot.


Oxelösund skall vara en möjligheternas kommun för alla. Individens möjligheter skall inte begränsas av bakgrund eller storlek på plånboken. Alla människors lika värde skall ligga till grund för en politik som stöttar och tryggar framtiden för alla invånare i Oxelösund.


Det gör Oxelösund starkt!


Tillsammans kan vi fortsätta att utveckla möjligheternas Oxelösund, till en stad där alla kan leva ett rikare liv.


Vill Du vara med?


Måste låginkomsttagare flytta?

Det har varit stora diskussioner om de Rödgrönas överenskommelse om fastighetsskatten. Idag beskattas alla på samma sätt oavsett om det är ett radhus i Oxelösund eller en lyxvilla i Danderyd. De Rödgrönas överenskommelse går ut på att fastigheter taxerade över 4,5 miljoner ska få betala mer.

Visst kan det slå mot exempelvis pensionärer men som tur är har självklart detta beaktats och en begränsningsreleg finns om att max 4% av inkomsten ska betalas i fastighetsskatt.

En nyhet som inte media talar om är den sänkning som låginkomsttagare får som inte är pensionärer.
Idag finns ingen begränsningsregel för icke pensionärer utan en ägare till en villa taxerad till 1,5 miljoner betalar de 6000kr i skatt oavsett inkomst.

De Rödgröna har en överenskommelse om ny fastighetsskatt som kommer bli mer rättvis där de med högt taxerade fastigheter och höga inkomster betalar mer.

De Rödgröna har en överenskommelse om ny fastighetsskatt som kommer bli mer rättvis där de med låga inkomster genom begränsningsregeln aldrig betalar full skatt utan istället kommer få en skattesänkning.

Överenskommelsen om fastighetsskatten gör att den som har lite kommer betala mindre och den som har mer kommer få betala lite mer. Det är solidaritet, rättvisa och jämstäldhet.

Blommor eller mediciner?

När vår regering fattade sitt enligt mig fullständigt vansinniga beslut om att sälja ut våra apotek lovades guld och gröna skogar till oss konsumenter. Bland annat lovades det att servicen skulle bli bättre och öppettiderna längre. Hur har det blivit här i Oxelösund?

Exempel 1
En medicin finns inte på apoteket. Ja sånt kan hända... Men finns den i Nyköping? Det är ju så enkelt att åka dit! På vilket apotek finns den i så fall? Denna ganska vanliga fråga kunde den trevliga personalen, då anställda av det statliga bolaget, alltid svara på. Nu efter utförsäljningen är svaret "Det kan vi inte se". Tyvärr så vill inte en företagare rekomendera sin konkurent...

Bättre service? På vilket sätt då Reinfelt?

Exempel 2
Jag tog en sväng ner till Oxelösunds centrum en helt vanlig lördagoch klockan hade paserat lunch. Min tanke var att smita in på apoteket och egentligen skulle jag köpa blommor till min syster som fyllde år men det konstaterade jag skulle få bli på ICA eftersom klockan nog var för mycket. Smått förvånad återvänder jag hem en stund senare efter att ha mötts av ett stängt och svart apotek men blommor till min syster fick jag med mig från vår fina blomsterhandel! Till och med blomsterhandeln visar sig ha bättre öppettider än apoteket.

Bättre öppettider? På vilket sätt Borg?

Nu är det dags...

I torsdags fattade medlemsmötet beslutet att anta förslaget till valprogram. Nu är det äntligen klart och mer tid kan ägnas åt aktivt valarbete och mitt bloggande. Samtidigt har jag påbörjat min nya tjänst på mitt arbete och det har börjat bli en mer hanterbar arbetssituation. Det ger ännu mera tid till denna trevliga fritidssysselsättning!

Men jag har inte varit helt inaktiv under denna tid, endel texter finns där i bakfickan redo att publiceras. Ta er en titt här ibland, nu börjar Solidaritetsbloggens val 2010!

RSS 2.0