Abort - Mannens beslut?

Det ska krävas ett godkännande från pappan innan en kvinna kan göra abort, enligt ett nytt amerikanskt lagförslag skriver Aftonbladet idag.

Vem har egentligen rätten att bestämma över det ofödda barnet? Kvinnan eller mannen? Kanske båda två?

Idag har mannen inga som helst rättigheter att bestämma, även i vår Svenska lagstiftning. Man hänvisar till att det är kvinnans kropp och kvinnan som ska bära barnet osv. Ja det är helt rätt. Det låter konstigt om en man ska kunna tvinga en kvinna att bära och föda ett barn. Men det låter lika fel om en kvinna tvingar en man att bli pappa för resten av sitt liv och det är så det kan fungera idag. Jag kan dock inte se att det skulle fungera på något annat sätt än att låta kvinnan ta beslutet.

Dessutom, hur vet man att killen som följer med tjejen till sjukhuset för abort är den rätta killen?
Det låter som ett omöjligt förslag, men tanken bakom den är god. Ett mer jämställt samhälle där könens beslutanderätt om blivande barn är lika stor.

Vi killar får helt enkelt lära oss vikten av kondomanvändning så länge vi inte litar på tjejen till 100%. Det finns exempel på tjejer som slutar äta p-piller och blir med barn utan killens vetskap men det vanligaste är nog trots allt rena misstag när barn blir till trots p-piller. Vill du skydda dig mot kvinnans enväldiga beslutsrätt - Använd kondom!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

TrackbackRSS 2.0