23000 nya brister i Socialförsäkringen

Över en natt ställs 15000 sjukskrivna människor utan ersättning. Sen väntar samma tillvaro för ytterligare 8000 personer under 2010. Det handlar om det nya sjukförsäkringssystemet. Det handlar om totalt 23000 människor.

Alliansen menar att man inte får glömma bort människor i sjukförsäkringssystemet. De har också hittat den billigaste lösningen - Man sparkar helt enkelt ut människorna från systemet. Det går ju inte att glömma någon som inte finns ellerhur?

Frågan som ställs till Patrik Hesselius, politiskt sakkunnig på Socialdepartementet:

Är det inte ett misslyckande då att 15 000 människor blir utförsäkrade?

- Ja, att en del människor förlorar rätten till sjukpenning, det kan vara något som inträffar nästa år och som kan vara problem. Men vi får se vad som händer. Det är därför vi jobbar för att hitta en lösning.

Observera Patrik Hesselius svar: "något som inträffar nästa år och som KAN vara ett problem"

Nu börjar jag förstå Alliansens handlingsförlamning när politiskt sakkunniga på Socialdepartementet inte inser att 23000 människor utan pengar att försörja sig är ett problem. Det är definitivt inte så att alla kommer hitta sig ett jobb. Men glädjande nog så har Alliansen insett en liten del av problematiken och arbetar på en lösning som ska vara kopplad till a-kassan. Med andra ord så accepteras det på något sätt att dessa människor är sjuka och inte kan finna sig ett arbete de klarar av över nyårsnatten. 

Min fråga är då varför Alliansen väljer att ställa denna lösning kopplad till A-kassan? Vi haringen aning om hur lösningen är tänkt att se ut, om det ens blir någon. Men hur ska det bli med dem som inte uppfyller kraven för a-kassa? Där finns det ingen lösning på gång. Kanske socialen med försörjningsstöd?

Alliansen har ett rätt. Det är bra om man inte glömmer bort människor i sjukförsäkringen utan hjälper dem med rehabilitering och annat för att hitta tillbaka till arbetslivet. Men varför i hela världen börjar ni med att slänga ut människorna ur trygghetssystemen och sätter in hjälpen efteråt??? Det är en mattematik som rimmar illa för mig.


Kommentarer
Postat av: Bertil

Jag konstaterar att moderatalliansen den är inte klok.

Hur kan man tro att våld stöld kriminalitet självmord inte ska öka när man för en sådan här politik.

Förmodligen kommer man lägga enorma skattepengar på polismakten för att skydda en överklass.

Redan idag lever massor av unga enbart på kriminalitet för att försörja sig. Detta är en effekt när jobb. sociala system brakar ihop.men att denna regim skulle gå så långt i sin politik att man skulle göra folk utan sjukförsäkring det var mer än jag trodde.

Att man försämrat a-kassan med en 25-30% om man räknar skatten som de betalar mer avgifterna och ersättningssänkningarna samt att de ska jobba för 65% i en jobbgaranti ja det tyckte jag var tillräckligt magstarkt.

men man t.o.m hoppade på pensionärena med att de även skulle betala högre skatt än löntagarna.Nä denna allians beter sig tämligen omoraliskt och hänsynslöst. Applåderar i riksdagen när de klubbade sjukförsäkringslagen per som gynnas med 150 000 / mån av de skattesänkningar som överklass fått. flinade när han som talman klubbade sjukförsäkringslagen och applåderna ljöd.Jag tror vi har en ligistregim i makt kolla flitskallen Reinfeldt hårde Littorin där ögonen är kolsvarta när han får plåga arbetslösa. en hänsynslös Husmark som är fullkomligt orubbad när hon får kritik. Vad är det för människor vi har i makt är det missfoster eller vad?

Datum: 2009-07-30 Tid: 21:56:47
Postat av: Mattias

Det var hårda ord Bertil, men tyvärr stämmer de nog...

Datum: 2009-07-30 Tid: 22:11:55
Postat av: Havsglimten

Det var väl inte (S) som la grunderna till förfallet?Se länkenhttp://matseriksson.blogspot.com/2009/07/judasvanster-och-grona-lurifaxer-mp-och.html

Datum: 2009-07-31 Tid: 01:43:28
Postat av: Bertil

Nä Mattias det var inte hårda ord. Det hårda står ministrar som Husmark, Littorin m.fl för.

Mina ord är bara en svag bris i förhållande till deras ord och handlingar.

Man skapar inget bättre Sverige genom att förtrycka grupper i svår situation.

Tror man på en politik där man ska låta " hungriga vargar jagar bäst" Då är Sverige oerhört risigt till tänk på det.

Datum: 2009-07-31 Tid: 09:30:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

TrackbackRSS 2.0