Försäkringskassan imponerar!

Ja nu är det väl kanske inte riktigt så att de imponerar på det goda sättet, tvärt om. Om det är försäkringskassans fel kan man väl också diskutera. Men en sak behöver man inte diskutera. Vart har människovärdet tagit vägen?

Expressen skriver idag om Patric Melin, 37, som är gravt cp-skadad och har haft personlig assistent 122 timmar i veckan.
Nu kommer Försäkringskassans dom:
- Han har bara 4,45 timmars grundläggande behov i veckan.
Patric är förtvivlad.
- De tar ifrån mig mitt liv, säger han.

Patrik har tidigare haft 122 timmar med assistent och fått en drastisk sänkning efter att Försäkringskassan varit på besök och "klockat" hans "grundläggande behov". Vad är grundläggande behov? Jo det är 5 (!!!) minuters hjälp med tvätt på ryggen, 30 minuters hjälp att smörja in ryggen och 5 minuters rakning. Det är Patrics grundläggande behov.

Att hans assistent tvingas vänta mellan insatserna tas inte med i beräkningen. Att ge honom hjälp med att få schampo i handen är inte ett grundläggande behov. Det är det itne heller att få hjälp med att behöver hjälp med att kommunicera, läsa brev, skriva brev, prata i telefon och beställa taxi, ta på kläder, städa och laga mat.

Eftersom Försäkringskassan anser att Patric inte behöver mer än 20 timmars hjälp med sina grundläggande behov blir det kommunens ansvar. För kommunen går gränsen vid 4 timmar per vecka med grundläggande behov vilket innebär att de ger honom 68 timmar med assistens när även andra behov räknats in. En fördyring mot de 20 timmar kommunen tidigare betalat när Patric fått mer timmar från Försäkringskassan.

Följden blir ett slag mot Patric.
Följden blir ett slag mot kommunen.
Följden blir vinster för staten som kan sänka lite fler skatter medans kommunerna tvingas dra ner på andra omkostnader.

Något att tänka på nu när du och jag fått ytterligare några kronor i lönekuveret efter nyår.
Kommentarer
Postat av: Bert

Vad händer i Sverige sjuka som hånas via applåder i riksdagen när alliansen hånfullt reformerade sjukförsäkringslagen. Sedan hoppar Sociaförsäkringsutskottets ordförande Gunnar Axen med hjälp av Helena Riviere på en enskild person som beskrivit hur utförsäkringen slår mot henne och ger kritik på refomen.

Ett skamgrepp rent ut sagt.Dessutom så har alliansen sett till att lura främnst unga inte gå med i a-kassa och står där arbetslösa utan a-kassa och tvingas därmed underkasta sig socialbidrag.

Ja mer finns skriva om det ämnet men det får räcka.pensionärer låter man betala högre skatt på sin pension liksom sjuka, arbetslösa.fatta det är en förföljels av folkgrupp som vi aldrig tidigare skådat i Sverige.

Redan -89 varnade man för Anders Borg när hans anarkistiska läggnig kom fram i ett tvprogram.

Reinfeldt har skrivit en bok där han i princip

dömmer ut hela Svenska folket med.

citat: "Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd. "Vidare har Reinfeldt sagt gällande arbetslösheten att han inte kan "trolla med knäna".Sedan skickar han sjuka till arbetsförmedligen när redan hundratusentals finns där.

Och inte ens friska får jobb.För man gör inget för att skapa jobb från alliansens sida.

Skattesänkning och sänka löner för lågavlönade är alliansens politik-. Samt att ta från sjuka, arbetslösas försäkringar som sedan ska ge välbeställda lägre skatt.Det verkar mer som att denna regim är Mentalt handikappade och tror folket kan göda välbeställda med hur mycket pengar som helst.Är det inte räntor, avkastning till miljonförmögna som jobbarna ska jobba ihop. så är det fallskärmar , bonusar, höga löner som ska jobbas ihop.Samtidigt som man ska även bekosta sina egna socialförsäkringar högre medlemsavgifter för a-kassa. Som sedan denna allians norpar och tar som skattesänkningar till välbeställda.Samtidigt kan omtalas så ger 4 miljoner i förmögenhet med 3% avkastning , ränta. lika mycket som en arbetslös, resp sjuk får i a-kassa sjukersättning.

Skillnaden är att en arbetslös, sjuk ska utföra motprestation. Men sådant smiter de förmögna ifrån.

D

Datum: 2010-01-25 Tid: 22:10:12
Postat av: Magnus

Hej!Jag ska också skriva om detta ämne på min blog såg själv artikeln. De vill väl förinta oss funktionsnedsatta till förmån för att de som redan är rika ska få mer i plånboken.Mvh

Magnus aktiv sosse i Eskilstuna

Datum: 2010-01-26 Tid: 10:05:55
URL: http://eskilstunakillen.wordpress.com
Postat av: Mattias

Tack Bert och Magnus för era kommentarer!

Datum: 2010-01-26 Tid: 22:26:15
Postat av: Elisa

Jepp,

Blåbären (M) åker ut ur regeringsställningen efter

all nedmontering av sociala välfärden. " det sovande folket" som blåbären statsminister skrev -94

har vaknat!

mvh

Elisa

Datum: 2010-01-27 Tid: 14:35:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

TrackbackRSS 2.0