Hjälpen som försvann

När jag har hört Alliansen tala om den nya hjälpen som alla sjukskrivna ska få när de förs över från Försäkringskassan till Arbetsförmedlingen efter utförsäkring, har det handlat om ett program som de friska (men ändå sjuka) ska gå och få hjälp till att komma tilbaka till arbete. Tanken är god, vi Socialdemokrater vill också hjälpa och stötta fast samtidigt som folk får vara sjuka så länge de är sjuka.

Hur blev det då med detta program för "nyfriska"?

Kommunalarbetaren skriver om en kvinna som utförsäkrades vid årsskiftet. Hon har en månad senare precis varit på den andra träffen med handläggaren på Arbetsförmedlingen. Det har alltså gått en hel månad av de tre som programmet ska pågå och kvinnan har träffat arbetsförmedlaren endast två (!!!) gånger. Till detta andra besök hade kvinnan med sig en prydlig sammanställning över arbeten hon kunde tänka sig och sådant hon tror sig kunna klara av. Bra jobbat! (på egen hand)

Tyvärr så hade inte arbetsförmedlaren planerat att tala om framtiden med kvinnan. Det andra mötet var till för att diskutera vad kvinnan tidigare gjort och hur hennes situation är... Återigen, vi talar här om att en tredjedel av programmet har gått.

Kvinnan beskriver att hon känner sig bortslängd.

Jag förstår henne...
Fiasko, finns det någon som kan hitta ett bättre ord för Alliansens i ord så varma omhändertagande om de svagaste i vårt samhälle?

Kommentarer
Postat av: Jonny Disenfeldt

Det känns mer och mer när man tittar tillbaka på de senaste decenniernas track record att arbetsförmedligen måste läggas ner och ersättas av något helt nytt.Ett vansinnigt slöseri med skattemedel utslängda på en gammal totalt inadvekat byråkratiserad gammal institution.

Datum: 2010-02-07 Tid: 22:28:12
URL: http://disenfeldt.blogspot.com/
Postat av: Mattias Pettersson

Tack för din kommentar Jonny!Jag vill inte anklaga Arbetsförmedlingen kring detta. De har haft ett rent h*****e med hela detta program, Det är inte lätt för dem när vår alliansregering ger dem direktiv i december som ska verkställas 1:a januari för 15 000 personer. Då får man som beställare vad man förtjänar. Synd bara för de som får stå emellan, vanliga utsatta människot.Man måste konstatera att ingen myndighet kan vara bättre än de direktiv som ges. Det behöver inte vara fel på arbetsförmedlingen. Jag tror felet ligger hoss uppdragsgivaren, regeringen i detta fall.

Datum: 2010-02-07 Tid: 23:02:18
Postat av: Bunny

Detta är bara en bråkdel av vad jag fått stå ut med... Är det rimligt?http://katidis.wordpress.com/2010/02/03/status-med-forsakringskassan-3-feb-2010/Mvh

Postat av: Mattias Pettersson

Nej Bunny...

Det är naturligtvis inte rimligt...Kämpa på!

Hoppas det ordnar sig för dig och många andra

Datum: 2010-02-10 Tid: 17:58:19
Postat av: Bunny

Tack :) Jag hoppas på ett regeringsbyte i höst! Lycka till själv :)

Datum: 2010-02-17 Tid: 18:03:42
URL: http://katidis.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

TrackbackRSS 2.0