Löser generationsboende allt?

Dag Bergentoft uttalar sig i SN den 5 augusti 2010 och beskriver där generationsboende som en av de viktigaste framtidsfrågorna för Oxelösunds äldre invånare.

Är generationsboende ­Alliansens, Moderaternas eller kanske Dag Bergentofts egen idé? Är det Alliansens avsikt att Oxelösunds äldre i framtiden ska få sitt vårdbehov tillgodosett av barn och anhöriga? Kanske är det ett uttryck av blå spariver utan en tanke på det kommunala ansvaret?
Dagens ungdomar och medelålders personer vill sällan vårda sina gamla föräldrar. De vill ha föräldrar som mår bra i ett tryggt och socialt boende där föräldrarna kan leva ett eget aktivt liv. Dag Bergentoft vill genom generationsboende ta oss tillbaka i tiden, det vill jag inte kalla utveckling.

Vi Socialdemokrater vill istället göra satsningar på att underlätta för våra äldre att bo kvar i sitt hem genom en välutvecklad hemtjänst och stark hemsjukvård tillsammans med en utveckling av bostadsbeståndet i form av installation av bland annat hissar.

Vi Socialdemokrater vill ­också satsa på ett trygghetsboende där äldre kan bo med nära och trygga insatser.

Vi Socialdemokrater vill ­också trygga tillgången på ­platser inom särskilda boenden där vi ser ett ökande behov.

Detta ger inte bara valfrihet för våra äldre. Det ger också möjligheter till ett tryggt, socialt och aktivt liv i Möjligheternas Oxelösund!

(publicerad insändare i SN 2010-08-13)


Kommentarer
Postat av: thingking outside the box

Socialisterna i Norge uppmuntrade folk i många decennier att bygga VETTIGA generationsboende.

Med egen ingång , ej lyhörda rum /lägenhet. Man kan ha eget liv. Så vad är problemet ?

Datum: 2011-02-24 Tid: 12:39:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

TrackbackRSS 2.0