Hur spenderar de fattiga sina pengar egentligen?

Det är ett faktum att de stora skattesänkningarna gått till människor som redan har det gott ställt. Vi behöver inte orda om det är till"vanliga löntagare" eller "höginkomsttagare" i detta läge. Vi kan alla vara överens om att de som tjänar sina pengar genom arbete generellt sett har det bra mycket bättre ställt än de som har sin försörjning genom välfärdssystemen. Nu ska jag ifrågasätta en helt annan sak:
 
Nämligen att dessa skattesänkningspengar anses få fart på sverige genom att de spenderas och därmed skulle det skapas jobb i sverige som genererar mer inkomster för ytterligare skattesänkningar osv.
 
Låt säga att svenska folkets arbetande människor genom skattesänkningarna får 100 miljarder mer att spendera. Detta bekostas genom försämringar i diverse olika välfärdssystem, dit pengarna istället skulle kunna gått och därmed bidragit till att minska barnfattigdomen, underlätta för våra ensamstående mammor med små barn eller kanske för att genom bättre bostadstillägg ge en lite bättre inkomstnivå för våra sjuka och arbetslösa.
 
På vilket sätt ger dessa pengar mer fart på Sverige om de spenderas av löntagare som redan har det förhållandevis bra?

På vilket sätt skulle dessa pengar försämra farten på Sveriges utveckling om de spenderades av de som har det sämst?
 
I mitt huvud går inte ekvationen ihop!
 
Vi röda vill satsa på de i vårt samhälle som har det sämst istället för skattesänkningar till de som redan har det bra. Barnfattigdomen i Sverige har ökat med 50% under åren 2006-2008.
 
Det är dags för förändring nu!

Kommentarer
Postat av: lime

Försök höja skatten med 2000 föe en arbetarfamilj.

Då kommer ni aldrig mer till makten och kan höja era egna löner. Det är slut med sosseepoken. Gudskelov och Pris.

Datum: 2010-08-12 Tid: 14:03:56
Postat av: Anonym

Jag skriver ingenstans att jag vill se höjd skatt för en vanlig arbetarfamilj med 2000kr.Det jag ifrågasätter är hur man väljer att spendera det utrymme som finns.Ska vi se ytterligare skattesänkningar som inte på något sätt kommer de svaga tillgodo eller ska vi se ett samhälle där alla ges samma chans till ett värdigt liv?Ska vi se ett söndertrasat Sverige med djupa klyftor eller gemenskap, solidaritet och en gemensam framåtanda?

Datum: 2010-08-12 Tid: 14:09:18
Postat av: Jonny Disenfeldt

En familj med två heltidsarbetande har fått 30000 - 400000 mer om året i plånboken tack vare jobbskatteavdraget, något du raljerar med du arbetarens fiende...

Datum: 2010-08-12 Tid: 15:24:56
URL: http://disenfeldt.blogspot.com/
Postat av: Jonny Disenfeldt

30000 - 40000 ska det givetvis vara.

Datum: 2010-08-12 Tid: 15:25:59
URL: http://disenfeldt.blogspot.com/
Postat av: Mattias Pettersson

Jonny, som du kanske ser om du läser lite närmare diskuterar jag inte skattehöjning utan vad som kan göras med det utrymme som finns och framför allt varför dessa pengar skulle göra mer nytta för Sveriges utveckling om de spenderas av de som har mer jämfört de som har mindre.Att använda argumentet att dessa pengar "får fart på sverige" köper jag inte. De borde inte vara någon skillnad på vem som spenderar helt enkelt!Det är bättre med öppna kort - Anledningen är att högern har gett mest till dem som har det bra samtidigt som barnfattigdomen ökat med 50%. Anledningen är att det är så de vill ha det. Anledningen är INTE att få fart på Sverige!

Datum: 2010-08-12 Tid: 15:36:52
URL: http://solidaritets.blogg.se/
Postat av: Jonny Disenfeldt

Vanliga familjer med vanliga inkomster får en rejäl inkomstförstärkning som de mer än väl behöver, dessa familjer är ryggraden i vårt land och du vill inte att de ska ha det lite bättre. De lever ofta (fortfarande) med små marginaler trots att båda arbetar.

Datum: 2010-08-12 Tid: 15:45:46
URL: http://disenfeldt.blogspot.com/
Postat av: Mattias Pettersson

Det är inte det jag skriver om Jonny...Svara istället på den frågan jag ställer:

Hur kan pengarna få mer fart på Sverige när de spenderas av löntagare med redan hyffsade löner jämfört med familjer där barnen lever i riktig fattigdom?

Datum: 2010-08-12 Tid: 15:50:05
URL: http://solidaritets.blogg.se/
Postat av: Jonny Disenfeldt

Vad jag säger är att löntagarnas löner må vara hyfsade, men efter skatt , vad man verkligen får i plånboken, så finns inte mycket kvar, marginalerna är små, buffrar för oväntade utgifter minimala.Alliansens jobbskatteavdrag ger som sagt för en familj med två heltidsarbetande ca 30000 - 40000 kronor mer i plånboken varje år från och med 2010.Något som socialdemokraterna konsekvent röstat emot.

Datum: 2010-08-12 Tid: 17:28:34
URL: http://disenfeldt.blogspot.com/
Postat av: MODERATERNA

Vad är detta för jävla trams, skärpning från den röda sidan! Lär dig även skriva Sverige med stor bokstav sen kan du komma och ha synpunkter!

Datum: 2013-03-07 Tid: 08:14:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

TrackbackRSS 2.0