Centerpartist vill att du röstar rött!

Den i Oxelösund lokala Centerpartisten Bo Höglander har i ett blogginlägg och efterföljande svarsinlägg gett sin syn på vad demokrati är och förespråkar maktskifte som något nödvändigt för demokratin. Han menar att "detta kännetecken har tryckts tillbaka" och syftar då på att väljarna i Oxelösund har valt en röd majoritet under många år. Han menar att enbart det faktum att de röda har styrt under många år, är en anledning att rösta blått.

Detta har såklart ifrågasatts i kommentarer. Vad menar Bo Höglander egentligen? Är demokratin i Oxelösund satt ur spel? Bo Höglander har fått en rak fråga på om han skulle förespråka samma maktskifte även i en kommun som styrts med en blå majoritet.

Bo Höglander svarar då följande:
Min poäng i det första inlägget om demokratins signum var att demokratin mår bra av maktskiften då och då. Jag kan nu lägga till - oavsett tidigare majoritet. (Läsaren undrar om jag skulle förespråka samma sak i kommuner med blått styre).

Tänk på det ni som bor i kommuner som styrts av en Blå allians:
Centerpartiets representant vill att ni för demokratins skull röstar rött!


Jag vet...
Man tappar hakan...

Jag trodde man skulle rösta efter vilken ideologi man har och hur man vill att vårt samhälle ska se ut?

Kommentarer
Postat av: Bo Höglander

Medvetet missförstånd eller hårdvinkling? Du tappar hakan, skriver du i ditt blogginlägg om mitt tidigare resonemang om demokratin. Det har jag svårt att tro, du tycks mer garvad än så när det gäller det politiska...Anser inte du att det politiska klimatet mår bra av maktskiften? Vad är annars vitsen med valen?Självklart ska man rösta efter övertygelse och ideologi. Tyvärr röstar nog många utifrån helt andra premisser och överväganden.Nyttan med maktskifte skulle man kunna utveckla vidare och skriva mycket om. Låt oss säga att det är EN av poängerna med demokrati, folkstyre. Men givetvis inte den enda förmånen, nyttan eller potentialen - vilket man nu vill.En av de viktigaste grunderna för folkstyret är tanken att alla (myndiga) individer ska kunna delta i beslut kring sådant som är av allmänintresse och angår alla.Jag tror också att den politiska dialogen mellan meningsmotståndare och medborgare med skilda ideologier mår bra av att man inte överdriver eller medvetet missförstår.Personligen kan jag sympatisera med en lång rad socialdemokrater, även om jag inte delar deras grundläggande ideologiska värderingar om socialism. Man kan ändå mötas kring en rad grundvärden; folkstyret, individuella rättigheter, generell välfärd, en god utbildning, nyttan av maktskiften, med mera.Hoppas du delar min inställning!Bo Höglander

Datum: 2012-04-03 Tid: 16:19:57
Postat av: Mattias Pettersson

Hej Bo!

Vad trevligt att du hittat denna gamla blogg! Vill verkligen ta upp den igen men tiden räcker liksom inte riktigt till...Kanske är det en hård vinkling men så konstig tycker jag inte den är. Du skrev om att du tyckte det var bra med maktskifte med kopplingen till att Oxelösund är en röd kommun. Då kan jag väl inte tänka mig annat än att du måste tycka det är precis lika bra med ett rött styre ibland i blå kommuner? Annars förstår jag inte din logik...Jag tror mer på att den förnyelse du eftersträvar kan infinna sig genom byte av personer i de etablerade partierna.Man måste inte gå över ån efter vatten vet du!

Datum: 2012-04-04 Tid: 09:59:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

TrackbackRSS 2.0