Maktgalen budskapsspridning?

Diverse reaktioner har i SN framförts gällande de rådslag som Socialdemokraterna i Oxelösund arrangerat. Senast Gunnar Söderberg (MP) som talade om "ett svalt intresse" och att halva deltagarantalet skulle vara det egna partifolket.
 
Vi som arrangerat rådslagen är nöjda med resultatet. Rådslagen är ett resultat av att vi har spridit ungefär 2500st flygblad, affischering, information i maillistor, insändare samt flera artiklar i SN. Självklart önskas alltid fler deltagare men vi har fått bred representation genom allt från föreningar till pensionärsorganisationer förutom de som kommit som medborgare. Det innebär att vi fått åsikter och idéer som kommer från en långt större grupp medborgare än de som faktiskt varit på plats. Det handlar även om att få till en bra dialog med våra medborgare. Detta har vi lyckats med och är något vi kommer fortsätta att driva.
 
Självklart var några av besökarna även från det egna partiet. Som Socialdemokrater anser vi att alla är välkomna att diskutera med oss oavsett om personen är medlem eller inte. I ärlighetens namn, Gunnar Söderberg, kan vi ju också säga att våra rådslag varit så populära att de faktiskt har besökts av andra partier. Vi är mycket glada att även ni tagit till er av våran generositet att faktiskt välkomna alla till diskussionen.
 
Gunnar Söderberg (MP) för slutligen en negativ diskussion kring att en Socialdemokrat vill "nå ut" med sitt budskap och att det är "makten som talar". Alla som är intresserade av politik har ett budskap som de vill "nå ut" med. Det handlar om grundläggande värderingar och ideologi. Detta vill en politiker lyfta fram och vi kan inte annat än hoppas att samma gäller för dig Gunnar Söderberg. Eller menar du att (MP) i Oxelösund inte har budskap eller grundläggande tankar att föra ut? Då är jag rädd för att medborgarnas "in" i (MP) kommer fara runt i en tillvaro utan struktur och landa i en populistisk politik utan något som helst ansvarstagande för vare sig ekonomi eller social trygghet.

(Publicerad som insändare i SN den 29 oktober 2009)

Kommentarer
Postat av: Klas-Gunnar Appel

Mycket bra insändare!

Klasse

Datum: 2009-10-25 Tid: 17:26:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

TrackbackRSS 2.0